Friday, 7 February 2020

Beza Antara Toner, Essence & Serum

Assalamualaikum & morning!

Dunia dah semakin maju, so orang sekarang pun makin banyak kesedaran mengenai penjagaan kulit and mostly dah faham tentang basic items macam cleanser, toner, mask and moisturizer. Tapi still most people masih confuse mengenai item-item yang extra macam serum dan essence. Jadi ahri ni saya nak bagi pencerahan sedikit mengenai beza antara toner, essence and serum yang orang selalu confuse. Semoga cerah mata and cerah minda lepas baca posting saya ni😀

1. Toner

Toner berfungsi untuk mencuci kali kedua selepas cleansing, dia buatkan kulit kita fresh and kembalikan pH kulit kita. Kalau kita biarkan kulit kita dalam pH yang tak sepatutnya, bacteria mudah tersebar sebab takde protection. Toner Mary Kay ada anti-oxidant dan provide extra hydration pada kulit. Tesktur toner biaanya lightweight and cair macam air.

2. Essence

Essence pulak mempunyai konsentrasi yang lebih pekat dari serum tapi lebih cair dari serum. Essence berfungsi untuk provide nutrition & melembapkan kulit. Kebanyakan essence mengandungi anti-oxidant sebab tu bila sapu essence muka jadi glowing aummm~

3. Serum

Serum pula mempunyai concentration bahan aktif yang lebih tinggi untuk menangani masalah kulit. Serum ni dia 3-5 kali ganda lebih power dari item lain (woww) sebab particle serum sangat halus dan dapat tembus sehingga ke lapisan dermis. Sebab tu kalau you all nak cantik silalah comor serum di muka hehe~

Jadi rasanya saya terangkan dengan ringkas and mengguakan bahasa yang bukan teknikal supaya you all faham mengenai beza ketiga-toga bahan tersebut. Hopefuly dapat membantu uolls memilih item yang berkesan dengan kulit selepas ni. Tapi kalau nak cantik dengan guidance beauty consultant sepanjang hayat, silalah roger saya ya~

Dee,

MK Beauty Consultant

http://www.wasap.my/60183719495  for consultation / order 

COD around Semenyih, Beranang, Kajang & Bangi 

*free face to face consultation / skincare class available around KL, Selangor & Nilai


FB Page & Instagram :  Allydra

Saya tidak bersetuju sama sekali dengan pembelian melalui Lazada, Shoppee, Lazada & online store yang lain. Kami beauty consultant dilarang keras untuk menjual melalui medium berikut kerana Mary Kay mempunyai ratusan produk dan setiap satu daripadanya memerlukan consultation ynag tepat. Anda akan menafikan hak pelanggan untuk mendapatkan konsultasi dari beauty consultant bertauliah dan juga “90 Days Satisfaction  Guarantee”. Sila dapatkan produk Mary Kay dari beauty consultant yang sah dan tidak menyalahi undang-undang syarikat.

No comments:

Post a Comment